Rita På Ms Paint

Eftersom vi alla tycks ha drabbats av drawing-feber, så tänker jag lyfta fram en gammal favorit, från min nya sida xD
Nämligen en steg - för - steg bild på hur jag ritar ett Natarhaan ansikte! I det här fallet får det bli Josh som står i centrum, en huvudfigur i min Natarhaan värld.
Vad är poängen med detta? Jo ibland kan jag inte låta bli att håna dom som sitter i timmar med fancy verktyg och penslar i PSP Cs 4. En tanke slog mig; varför inte försöka med MS PAINT??? Då får man använda "huvudet" lite mer, när det gäller effekter osv. xD Sedan är det u grymt mycket charmigare om någon gör en ursnygg bild på MS Paint, än en person som sitter och material-lirar med illustrator eller PSP eller Opencanvans, hehehe! Här nedan är i alla fall mitt försök :D

v Samtliga bilder är gjorda i MS Paint Standardversion
x Inga special verktyg eller penslar har använts
v Bilden tog ca 1 timme att fullborda
x Alla bilder är Copyright-skyddade
v Bilderna är ritade helt ur mitt huvud


STEP 1:
Vi börjar med att först rita ut hur vi föreställer oss hela ansiktet. I det här stadiet ritar man snabbt, och lite slarvigt, man placerar ut delar av ansiktet lite på måfå bara för att se vad som skall justeras till senare. Det viktigaste i det här stadiet är att man får någorlunda rätta proportioner; föräven om det är första steget av en skiss, så bygger man ändå trots allt grundproprtionerna utifrån den här modellen. Tänk på det!



STEP 2:
Observera nu att vi kan börja med mera detaljer, så som jag nämnde ovan. I det här fallet har vi startat med Joshs hår. I MS Paint så finns inte dom här special brushers som finns i Photoshop, så här får man ta till med lite
"magiska" trick. För att få håret att se lite livligare ut, sågörman bäst i att fylla ut detmed lite mindre linjer. Om ni kollar på hårets ytterlinjer så är dom tjockare än dom som är målade på insidan! Man ser tydligt att håret får en mer "livligare" framtoning, trots att vi bara befinner oss i STEP 2 stadiet av skissen! Lägg också märke till att vissa linjer skär in i varandra,mend et fixar vi till senare!



STEP 3:
Så där ja! Eftersom hela bilden är menad för att bli en snabb skiss, så har vi valt att nöja oss med detaljeringen för håret. Vi går vidare till nästa steg, och det är att börja göra hans "öron". Dom har fått en färg. Även några detaljer har ändrats i ansiktet. Kan du se vilka?



STEP 4:
Nu har vi kommit tild en viktiga biten på våran skiss: Att färga håret. I PSP kanman lätt faida olika toner av färg och göra snygga övergångar, men det kan man inte i paint. Till en början så måste vi välja en så kallad grundfärg. Grundfärgen är den färg som ligger "i botten" av alla färger som kommer att adderas in på bilden.
Olika områden på håret kan ha olika grundfärger; om man vill att håret skall se mer livligare ut. Vi har även ändrat ytterligare något på hans ansikte; förkortat hakan, gjortmer skuggor.



STEP 5:
Så här kan det se ut; håret har fått olika färger, och färgkulörer. Manmåstege det lite tid, om man vill att det skall bli lyckat. Givetvis kan man göra det mycket, mycket bättre än detta,men det beror helt på hur mycket tid man vill lägga påsin bild. I denna demonstrationsserie har jag valt att göra det enkelt, mest för visningens skull. Varje kulör ni ser har en egen grundfärg; se ovan, en färg man kan utgå från sedan när man gör toningar, alltså samma sak som i PSP fast på MS Paint vis. Ansiktet har vi inte ändrat mycket på sedanförra gången.



STEP 6 - THE GOAL!!!
Tadaaa! Bilden är klar! En sista justering av olika detaljer, så som skägg, och en del av hans munk-kåpa har gett mer liv åt bilden. Oftast när man ritar huvuden/ansikten, är det ganska viktigt att man får med halsen och en del av axlarna, så att man ser att huvudet "vilar" på något. Konstigt nog, men om man inte får med axlarna eller en bit av bröstet (normalast att mans er till att få med en bit av nyckelbenen), så förlorar faktiskt ansiktet sina proportioner! Det blir inte lika "lätt" att se på ansiktet och uppskatta dess utseende om inte halsen sitter fast på en kropp (grundregel nr 5 på Estetisk Bild Och Form linje på gymnasiet)

Bilden blev inte så dålig ändå, med tanke på dess syfte, och för att vara en snabb skiss bara! xD


EDIT: Mitt J**** tangentbord dampar ur så fort man trycker på spacebar, så vissa ord flyter ihop >.<
Orkar inte ändra på det nu -.-




Alla bilder är copyright-skyddade av mig, David Lundeberg 2000 -2229, hehehe




Umm? Wanna Yell at me? Then go ahead and take the opportunity here, and screeeeaaam as loud you only can - and then, maybe i will hear and make some responds :D

Speak To Me!

Your Soulname pls:
Forget Me?

E-Mail:

Blog Exit:

Soul Shout:






RSS 2.0